Elke uitdaging is anders.

We zoeken samen uit welke stappen in jouw concrete situatie moeten gezet worden en welke ondersteuning daarbij wenselijk is :

Proces Analyse

INZICHT verschaffen door processen in kaart te brengen, parameters te kwantificeren, verschillende invalshoeken samen te brengen.

 

Resultaat:

  • Gedeelde visie en heldere doelstellingen

  • Eensgezindheid over prioriteiten en plan van aanpak

Kernwoorden:

Shared vision, Metrics, KPI, Lean, Flow, Activity Based Management, ...

Coaching

GOESTING en DRAAGKRACHT creëren door je eigen wensen en mogelijkheden in detail te gaan verkennen.

 

 

Resultaat:

  • Motivatie en daadkracht om verandering teweeg te brengen.

Kernwoorden:

Solution Focus, Appreciative, Systems Thinking, ...

Change- &
Project Management

In ACTIE blijven door een systematische sturing & opvolging van het innovatietraject.

 

Resultaat:

  • Permanente vooruitgang

  • Tijdige koerscorrectie als iets niet lukt

  • Tastbare realisaties

Kernwoorden:

PDCA, Action Research, Co-creation, ...

Waarom EXTERNE begeleiding bij innovatie ?

"wat je zelf doet doe je meestal beter"

Dat klopt natuurlijk helemaal. Maar soms heb je wel een duwtje in de rug nodig om op dreef te komen. Of lukt het even allemaal niet meer zo vlot. Dan kan een externe ondersteuning het verschil maken tussen vastlopen -of- er voluit voor gaan.

 

Ik heb beide kanten gezien. Bij Philips werkte ik vele jaren als intern procesinnovator. Daarna begon ik als extern adviseur te werken voor diverse organisaties. Dit zijn de belangrijkste voordelen die ikzelf ervaar om sneller succes te boeken:

<Ongebonden>: Als externe maak ik geen deel van jouw organisatiecultuur. Ik hoef niet op te passen voor 'heilige huisjes'. Ik mag 'domme' vragen stellen - die aanzetten tot nadenken. Ik mag pijnpunten blootleggen zonder dat dit gênant aanvoelt voor de betrokkenen. Ik kan mij vrij bewegen doorheen alle niveaus van de organisatie en barrières overbruggen.

<Focus>: Dagelijkse operationele prioriteiten (brandjes blussen) zorgen ervoor dat elk innovatieproces vertraagd wordt of zelfs 'on hold' gezet. Als externe begeleider heb ik geen operationele taken. Als ik langskom, dan werken we aan de vernieuwing. Zo bouwen we een regelmaat in om steeds verdere stappen te blijven zetten.

<Blikopener>: Ik ben een beetje overal geweest. Je zal ervan versteld staan hoeveel anderen met dezelfde problemen worstelen en hoe zij de dingen aanpakken. Deze inzichten kunnen jouw pallet van mogelijke oplossingspistes enorm verruimen.